Sukces na XVIII edycji Wojewódzkiego Konkursu Sztuk Kulinarnych
Dnia 16 listopada 2022 r. w placówce WTZ Caritas w Skórczu odbyła się XVIII edycja Wojewódzkiego Konkursu Sztuk Kulinarnych .
Krajem kulinarnych zmagań była Hiszpania. Podopieczni wraz z opiekunami, panią kierownik i kierowcą pojechali zmierzyć się z powyższym zadaniem.
W pracowni gospodarstwa domowego nauka gotowania wybranych potraw hiszpańskich; pracownia krawiecko- dekoratorska szyła stroje hiszpańskie oraz fartuchy; pracownia komputerowa zorganizowała podkład muzyczny z muzyką flamenco, natomiast pracownia plastyczna przygotowała wystrój stołu do konkursu. Podopieczni wybrani do reprezentowania placówki to energiczna
i przebojowa, wesoła Iwona oraz znawca sztuki gotowania, pasjonat umiejętności gastronomicznych - Mateusz.
Nie lada wyzwanie zostało docenione przez 4 osobowe Jury w składzie:
1. Dyrektor PFRON Pan Dariusz Majorek
2. Dyrektor PCPR w Starogardzie Gdańskim Pan Bartosz Szadkierski
3. Szef Kuchni Zajazdu Gniewko z Rakowca Pan -Kamil Rosak
4. Gość z Hiszpanii Pan Gabriel.
WARSZTATY TERAPII ZAJĘCIOWEJ CARITAS W SYCEWICACH stanęły na najwyższym stopniu podium zajmując I miejsce.
Nie tylko otrzymali bardzo dobry sprzęt w prezencie, ale też na długi czas nie dadzą o sobie zapomnieć, natomiast za rok pojadą walczyć o kolejne zwycięstwo.